Damar - Varis Tedavileri

Damar - Varis Tedavileri

Yüzeysel toplardamarların uzayıp büklümlü ve genişlemiş hale gelmesi varis olarak tanımlanır. Lazer vücudun her bölgesindeki telenjektaziler ve küçük-yüzeyel varislerde güvenli, kolay ve etkili tedavi sağlar.

 

Çeşitli nedenlerle yüzeysel toplardamarların uzayıp büklümlü ve genişlemiş hale gelmesi varis olarak tanımlanır. Lazer vücudun her bölgesindeki telenjektaziler ve küçük-yüzeyel varislerde güvenli, kolay ve etkili tedavi sağlar. Bu tedaviyi her yaştan hastaya uygulayabilmekteyiz. Lazerle 1-3 mm çapında ince , cilt altında ağ biçiminde yapılar oluşturan ve kırmızı iplik şeklindeki varisleri yok edebilmektedir. Özellikle halk arasında kılcal damar genişlemeleri olarak bilinen spider nevus ve telenjiektazilerde lazeri ile mükemmel başarı elde edilmektedir. Kılcal damarlara yönelik lazerler tedavide birçok tıbbi teknolojik avantajlara sahip. Bu sayede, iğneli ya da ameliyat yöntemlerine gerek kalmadan ciltteki genişlemiş damarların kolaylıkla tedavi edilmektedir.
Kılcal damar ve örümcek ağı damarların sebepleri nelerdir?
Anormal kan akımı ve damar duvarlarındaki zayıflamadan kaynaklanmaktadır. Ayrıca genetik faktörler, gebelik ve hormonal faktörler rol oynamaktadır.
Lazer ile varis tedavileri; alanın büyüklüğüne ve genişliğine bağlı olarak, 1-4 seans arasında yapılabilir.Seans aralıkları 4-6 hafta arasında değişmektedir.Uygulama sırasında hastanın çok ağrı duymaması için uyuşturucu kremler ve uygulama sırasında çalışma alanına soğutma yapılmaktadır.
Hastanın uygulamadan yaklaşık bir hafta öncesinde,aspirin ve kan sulandırıcı ilaçları kesmesi önerilir.Yine tedavi sonrasında birkaç hafta bu tür ilaçları almaması, tedavi etkinliğini artırmaktadır.
Lazer uygulama öncesinde yaklaşık 15 gün önce güneşlenmeme ve solaryum gibi cildi bronzlaştıran işlemlerden uzak durulmalıdır.
Damar çapı 3mm nin üzerinde olan damarlara lazer çok etkili değildir.Bu tip varisli damarlara skleroterapi (köpük tedavisi) uygulanmaktadır.Bazı durumlarda tedavinin başarısını artırmak için, skleroterapi ve lazer tedavileri kombine edilmektedir. Bu uygulamaların hiç birinde genel anestezi gerekmez. Lokal anestezi ve soğutma işlemi yeterli olmaktadır.
YÜZ KILCAL DAMAR UYGULAMALARI
Küçük yüzeysel damarların kalıcı genişlemelerine telenjiektazi denir. Uzun süre güneşe, rüzgara maruz kalma, kalıtım, hormonlar aşırı alkol tüketimi, kortizonlu ilaçların sistemik ve topikal kullanımı, lupus, skleroderma, rozasea gibi cilt hastalıkları nedenleridir. Telenjiektaziler ayrıca rozasea (gül) denilen deri hastalığında oluşmaktadır. Rozasea yüzde kızarıklık, şişme ve sivilcelerle karakterize yaygın bir cilt hastalığıdır. Yüzün orta kısmından başlayıp giderek yayılan kızarıklık ve sivilcelenmelerle kendini gösterir.  Lazer tedavisi ile kızarıklık düzelir ve telenjiektazileriniz tedavi edilebilir.

Yukarı Çık